Winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg

Wijnbericht

PDF  | Afdrukken |  E-mail

Halfdroog

Vage term voor wijnen met een suikergehalte tussen de 4 en 30 gram per liter. Niet droog, niet zoet.

Hard

Wrange smaak als gevolg van een hoog gehalte tannine

Herkurken

De fles opnieuw van een frisse kurk voorzien. Na 25 tot 50 jaar raakt de kurk van een wijnfles vaak verzadigd met wijn en kan de kurk de fles niet meer perfect afsluiten of krijgt ze andere gebreken. Tegelijk met de herkurking worden de flessen bijgevuld (met uw eigen wijn - het kan dus zijn dat, als u een kist van 12 flessen laat herkurken, u slechts 10 of 11 flessen terugkrijgt).


Hessische Bergstrasse

Minder bekend Duits wijnbouwgebied ten zuiden van Frankfurt waar de druif zeker niet het belangrijkste gewas is. Meer dan de helft van de aanplant bestaat uit riesling, aangevuld met rivaner en grauburgunder (pinot gris).

Hoofdgisting

Alcoholische gisting; proces waarbij suikers door gist worden omgezet in alcohol (ethanol) en koolzuurgas.

Histamine

Stof welke in wijn voor kan komen. Deze stof ontstaat tijdens de rijping van wijn en kan allergische reacties geven.

Hybriden

Modern woord voor kruising. Bij de kruising van twee druivenrassen ontstaan hybriden. Dat geldt voor alle landbouwproducten. De bedoeling hiervan is om sterke eigenschappen van verschillende rassen te verenigen in één plant.

Hygiëne

Het is erg belangrijk in de wijngaard en de wijnkelder, tijdens het verpakken, de opslag, het transport, de verkoop en bij de consumptie hygiëne hoog in het vaandel te hebben. Smaakafwijkingen, maar ook gezondheidsrisico's voor de consument zijn snel gemaakt.