Winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg

Wijnbericht

PDF  | Afdrukken |  E-mail

Walsen

Door de wijn in het glas te laten ronddraaien, wordt het oppervlak van de wijnspiegel vergroot, waardoor de wijn meer in contact komt met de lucht. Hierdoor komen de zwaardere aroma's vrij en neemt de geurintensiteit van de wijn toe.

 

Weissburgunder

Synoniem voor pinot blanc in Oostenrijk en Duitsland.

 

Welschriesling

Witte druif die goede droge en zoete wijnen voortbrengt in Oostenrijk en Slovenië.

 

Wijn

Wijn is eigenlijk gewoonweg vergist druivensap. Of beter volgens artikel 1 van het Wijnbesluit van de Warenwet: De aanduiding wijn mag uitsluitend worden gebezigd voor den drank, die door alcoholische gisting is verkregen uit - en geen andere bestandelen bevat dan die afkomstig van - het sap van druiven met dien verstande, dat gedeeltelijke gisting, toevoegingen en bijzondere technische bewerkingen geoorloofd zijn, uitsluitend voor zover deze in het land van oorsprong bij de bereiding van die soorten in de reële voortbrenging gebruikelijk zijn en voor zo ver deze niet zijn in strijd met de bepalingen van dit besluit.

 

Wijnkoelkast

Koelkast welke kan worden ingesteld op constante temperatuur om de kwaliteit van meerjarige wijnen op peil te houden.

 

Wijnopslagruimte

Geconditioneerde ruimte waarbij temperatuur, luchtvochtigheid en relatieve vochtigheid constant op peil worden gehouden voor behoud van de kwaliteit van de wijn.

Wijnsteenzuur

Zuur dat in druiven, druivenmost en wijn voorkomt, naast citroenzuur en appelzuur. Kan onder de vorm van onschuldige kristallen in wijn voorkomen, indien deze te koel bewaard werd.

Geeft aan dat de wijn niet zo zwaar gefilterd is.

 

Winemaker

Wijnmaker uit de Nieuwe Wereld. Meestal een keldertechnicus met een oenologische opleiding; in veel wijnbedrijven tevens de benaming voor degene die verantwoordelijk is voor de wijn.

 

Wine of Origin

Zuid-Afrikaanse herkomstbenaming, vergelijkbaar met de Franse AOC.

 

Württemberg

Duitse wijnregio rond Stuttgart en Heilbronnen. Voornamelijk rode wijnen, op basis van trollinger, schwarzriesling en lemberger. De witte wijnen komen van riesling en kerner.