Winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg

Wijnbericht

PDF  | Afdrukken |  E-mail

Lactisch

Zuivelig. Zal vooral in witte wijnen een afwijking zijn na de appel-melkzuurgisting

 

Lagar

Betonnen kuip van een halve meter hoogte, die voor de helft met de zojuist geoogste druiven wordt gevuld. Hierin staan mannen om de druiven te pletten. Dit is een continu proces, dat een aantal dagen doorgaat, dus er zijn zeer veel mensen nodig om in ploegendienst te werken.

 

Lagrein

In NO Italië (Alto Adige) veel toegepaste rode druif naast Vernaccia.

 

LBV

Late Bottled Vintage, aanduiding voor een portwijn die de karakteristieken van een Vintage heeft, maar die een langere vatrijping heeft gehad.

 

Likeurwijn

Versterkte wijn, alcohol 15-22% vol. Worden zo genoemd omdat de wijnen dezelfde stroperigheid hebben als likeuren.

 

Limoncello

Citroenlikeur, specialiteit van Zuid-Italië. Best ijskoud gedronken op een warme zomeravond na de maaltijd. Leg de fles gerust in de diepvriezer...

 

Linkeroever

In Bordeaux spreekt men van 'rive droite' en 'rive gauche', waarbij men met dit laatste de Medoc bedoelt.

 

Liquer de tirage

Suiker opgelost in wijn/likeur dat bij het bottelen aan de champagnefles wordt toegevoegd. Deze suikers zijn nodig voor de tweede gisting.

 

Liquoreux

Rijke, edelzoete wijn.